Knifi, kas izcels garšu Taviem kūpinājumiem
Apmaksāts raksts

Kūpināta zivs vai gaļa ciemiņiem vienmēr garšos, īpaši, ja kūpinājums būs svaigs, tikko izņemts no nama saimnieka kūpinātavas. 
    Pēc teorijas kūpināšana ir vienkārša - sagatavo gaļu, noregulē temperatūru, kūpini un gatavs. Taču tiklīdz Tev pašam būs kūpinātava un praktiski sāksi darboties, pamanīsi, ka šajā procesā ir daudz nianšu, kuras mainot, izmainīsies arī gaļas garša un aromāts.
    Šeit būs daži knifiņi, kas Tev varētu noderēt. 
 
Ar kādu malku kurināt?
  • Alksnis dos gaļai izcilu dūmu smaržu un garšu. Ar to vislabāk kūpināt cūkgaļu un putnu gaļu, kā arī zivis, tostarp lasi. 
  • Ābele dos patīkamu saldenu aromātu ar vieglu augļu noti. Ja kūpināsi ar ābeli, tad kūpinājumi kļūs tumši brūni. Ar to vislabāk kūpināt cūkgaļu, šķiņķi, medījumus, jēru un liellopu. 
  • Kļava dos mēreni saldu dūmu garšu. Ar to vislabāk kūpināt putnu gaļu, dārzeņus un sieru. 
  • Ozols dos ļoti spēcīgu dūmu piegaršu, tāpēc tas būs īpaši piemērots sarkanajai gaļai, jo tas izcels tās garšu. Ar to vislabāk kūpināt medījumus, liellopu un teļa gaļu. Ja vēlaties ne tik spēcīgu dūmu aromātu un garšu, varat malkai pievienot augļu koku zarus, piemēram, ābeli, plūmi vai ķirsi. 
  • Bumbieris dos vieglu augļu aromātu. Ar to vislabāk kūpināt cūkgaļu, putna gaļu.
  • Bērzs dos mēreni saldu dūmu garšu un ir labs, lai kūpinātu ribiņas, jo tas būs saudzīgs un neapdedzinās ārpusē esošos kaulus. 
  • Ceriņu krūmu zari dos jauku dūmu un ziedu smaržu. Ar to vislabāk kūpināt zivis un jēra gaļu. 
  • Ķiršu koka malka dos saldenuma un augļu piegaršu, un jo no saldāka ķirša ņemta malka, jo saldenāks būs aromāts Tavam kūpinājumam.
 
Kūpināšanai neizmanto:
  • egli;
  • priedi;
  • sarkankoku;
  • gobu;
  • cipresi;
  • ciedru.
Ne visu koku malka būs piemērota kūpināšanai, tādēļ izvairies no šīm koku sugām, kas var kūpinājumus sabojāt vai pat tos saindēt. 
 
Kas vēl maina garšu kūpinājumiem?
  • Kad sāli gaļu, vērts pievienot arī nedaudz cukuru, tad gaļai būs labāka krāsa un patīkamāka garša. 
  • Neaizmirstiet veco labo ķiploku, kas spēj kūpinājumiem piedot pilnīgāku garšu un, savienojoties ar dūmiem, tas akcentē dūmu garšu. 
 
 
    Vai zināji, ka ir pieejami arī grili, kam ir kūpinātavas opcija? Tādi piemēroti cilvēkiem, kam patīk grilēt, taču kūpināšana arī ir viņu aizraušanās. Lai nebūtu jābūvē vai atsevišķi jāpērk arī kūpinātava, vari to iegādāties vienā produktā.
     Ja esi izlēmis, ka vēlies šo sezonu uzsākt ar gardām dārza ballītēm, tad ienāc interneta veikalā 220.lv, jo tur pieejami grili un kūpinātavas par izdevīgām cenām. Iepirkties interneta veikalā 220.lv ir ērti un droši. Meklētājā vari ierakstīt sev interesējošā produkta nosaukumu, un uzzināt par produktiem visu nepieciešamo informāciju aprakstā, kā arī redzēt vizuāli to bildē. Šis interneta veikals izceļas ar to, ka preču sortiments ir liels, lai katrs meklētājs var atrast sev piemērotu preci gan tehniskā, gan cenas ziņā. Katrai precei tiek pielāgota garantija. 
     Situācijā, ja produkts ir tiešām nepieciešams, taču finansiāli nespēj to iegādāties uzreiz, interneta veikalā 220.lv ir iespēja noslēgt līzinga līgumu, tādejādi preci saņemot uzreiz, bet maksājot pa daļām. Tas ir patīkams risinājums, iegādājoties lielākas preces. 

iesaki šo rakstu:

Komentāri (0)

    Informācija! Šim rakstam nav pievienots neviens komentārs, bet Jūs varat būt pirmais kas ierakstīs komentāru!

Pievienot komentāru