Apstiprināti pirmie budžeta grozījumi
INESE ZONE

Pēdējā Jēkabpils novada domes sēdē apstiprināti pirmie šī gada budžeta grozījumi. 
    Lai arī ieņēmumi palielināti par gandrīz pieciem miljoniem eiro, lielākā šīs summas daļa ir maksājumi pedagogu algām un plānoto projektu realizācijai, ko nevar izmantot citiem mērķiem, kam šogad pietrūkst finansējuma. Minēto sum­mu veido saņemtie ienākumi no pašvaldības īpašumu nomas un pārdošanas, kā arī ieņēmumi no maksas pakalpojumiem – kopumā  62 886 eiro apmērā. Lielākā pozīcija, kas tiek precizēta, ir budžetā saņemto pārskaitījumu apmērs, palielinot to par 4 861 993 eiro. Tajā skaitā precizēts finansējums projektu realizācijai, iekļauts Izglītības un zinātnes ministrijas finansējums izglītības iestādēm mācību līdzekļu iegādei, kā arī provizoriski plānotā mērķdotācija izglītības iestādēm pedagogu dar­ba algu samaksai šī gada pēdējiem  četriem mēnešiem, kas tiks precizēta gada otrajā pusē atbilstoši faktiski saņemtajai informācijai no Izglītības ministrijas un  Latvijas Nacionālā kultūras centra par piešķirtās mērķdotācijas apmēru. 
       Izdevumu daļā vairākās tāmēs veikti iekšējie grozījumi un grozījumi starp tāmēm, kas kopumā nemaina budžeta apjomu. Pre­cizēts finansējums projektu realizācijai, tajā skaitā no Valsts kases aizņēmuma. Tāpat precizēts finansējuma apmērs atlīdzībai, ņemot vērā 44 000 eiro, kas iegūti uz likvidēto vakanču rēķina. 100 000 eiro, kas bija plānoti mājokļu labiekārtošanai, lai uzlabotu dzīvokļu pieejamību sociāli maznodrošinātām personām,  jo pieņemtais lēmums par projekta realizāciju paredz to īstenot 2025. gadā. Izdevumu daļā iekļauts finansējums  2024. gada plūdu seku likvidēšanai 600 000 eiro apmērā, no kuriem 180 000 eiro ir pašvaldības līdzfinansējums un 420 000 eiro priekšfinansējums, kas  šobrīd tiks nodrošināts no budžeta pa­balstu un norēķinu tā­mēm. Lai to atgūtu, pašvaldība iesniegs pieprasījumu finansēšanai no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Izdevumos iekļauts finansējums biedrībām no šo izdevumu tāmes rezerves fonda. Tāpat precizēts finansējums deinstitucionalizācijas projektam par grupu dzīvokļu izveidi Aknīstē: sedzot izdevumus, kas neatbilst projekta iecerei, no atbalsta summas finansētājam atmaksās atbalst 53 387 eiro. Vēl precizēts finansējums Valsts kases aizņēmumiem, samazinot to par 444 207 eiro. 
     Domes sēdē deputāti vienojās atbilstoši iepirkuma rezultātiem papildus jau minētajam 3 520 eiro piešķirt vasaras puķu dobju un piramīdu ierīkošanai un kopšanai. Attiecībā uz štatu sarakstiem nolēma neveikt plānotās izmaiņas Zasas un Viesītes vidusskolā un saglabāt esošo algu fondu. Kā arī atvēlēt  8 370 eiro pašvaldības policijai atalgojumam vienai dežuranta amata vietai un pārvietojamo videokameru iegādei.  
 

iesaki šo rakstu:

Komentāri (2)

  1. prusaks
    prusaks
    pirms 1 mēneša

    Nesapratu kas tās par piramīdām ?

    Atbildēt
  2. Fakts
    Fakts
    pirms 1 mēneša

    Domnieki sev par godu Vecpilsētas laukuma vidū plāno uzcelt piramīdu. Tās vidū apbedīšot šefu un uzlikšot faraonu lāstu.

Pievienot komentāru